maandag 13 december 2010

Beroemde keramiekfabrieken: Silberdistel

Foto's afkomstig van http://www.retrominded.com/

Periode: 1947-2004 (vanaf 2005 merknaam van Carstens)
Ontwerpers: o.a. Uwe Kerstan
Bijzonderheden: Johann en Grete Breu richten Silberdistel op in Gevelsberg (Nordrhein-Westfalen) in 1952. De firma maakte veel rechthoekige en vierkante vazen. Het ging bergafwaarts met het bedrijf in de jaren tachtig en negentig. In 2005 werd het merk Silberdistel verkocht aan Carstens en sindsdien wordt het keramiek in Rheinsberg (bij Berlijn) gemaakt. In het assortiment zitten nu 150 verschillende vormen in 3 decoren (Island, Sahara en Korall).
Signatuur: De firma gebruikte zowel rode als witte klei.
De aanduiding 'Germany' wordt meestal niet gebruikt op de bodem.
Op het zilverkleurige etiket stond 'Silberdistel Fayencen HANDARBEIT MADE IN GERMANY'.

2 opmerkingen:

  1. Dag Rene,
    Ik kom snel eens kijken naar de expositie. Wellicht deze week....Ik ben namelijk erg benieuwd!!
    Ook zou ik het erg op prijs stellen, dat wanneer je foto's gebruikt, zoals hierboven,je ofwel aan bron vermelding doet, of gewoon de volledige foto ( dus inclusief het logo ) erbij laat staan. Zo kan iedereen zien dat deze van de site www.retrominded.com afkomstig zijn. ( http://www.retrominded.com/galerij/Silberdistel/5221/ ).
    Ik hoop dat je dit begrijpt....

    Een vrolijke groet,

    Emiel Monnink

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bronvermelding heb ik in een artikel centraal geplaatst, maar zal dat nu bij het artikel zetten. Helaas weet ik niet meer wat waarvandaan komt, is in loop der tijden overal vandaan gekopieerd. Dus meldt het even als je het ziet en ik zal het aanpassen. Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen