vrijdag 24 december 2010

Een keramiektrip: Ransbach-Baumbach



Jopeko maakt veel keramiek voor in de keuken, ook schalen die direct op het gas kunnen. Vervaardigen ook keramiek in opdracht voor bedrijven, minstens 100 stuks. Foto’s worden gescand en via elektronische weg als 'plaksticker' afgedrukt en dan aangebracht. Rheinstraße 146 (fabriek) en 150 (winkel), Ransbach-Baumbach. Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag 09.00-12.00 uur, 13.00-16.00 uur.



Römertopf Keramik GmbH aan de Weiherstraße 1, Ransbach-Baumbach, was ooit onderdeel van Bay Keramik, maar Bay bestaat al sinds 1997 niet meer. Openingstijden van Römertopf Keramik: maandag tot en met donderdag 08.00-16.00 uur.
In het voormalige gebouw van de firma Knödgen dat ernaast staat, worden nu Römertopf-producten vervaardigd op drie verdiepingen. Vroeger was de Römertopf-fabriek 500 meter verderop gevestigd. Verkoop van Römertopf artikelen vindt plaats in Die Keramikinsel in Höhr-Grenzhausen.


Jasba Ofenkachel GmbH maakt nu tegelkachels. Het kantoor is gevestigd aan de Rheinstraße 100 56235 Ransbach-Baumbach. 


Fohr, gevestigd aan de Eisensteinstrasse 4 in Ransbach-Baumbach bestaat sinds 2007/2008 niet meer. Het bedrijf deed geen goede zaken meer door de sterke regionale concurrentie en de grote invoer uit buitenland. Fohr zou naar verluidt overgenomen worden door een Nederlands bedrijf, maar dat ging niet door. In de fabriek zit nu de firma KFM -VMB. Een grote geglazuurde bloempot met boom herinnert aan het roemruchte verleden.

De Internationaler Töpfermarkt in Ransbach-Baumbach vindt jaarlijks plaats op de eerste zaterdag en zondag in oktober.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten