zaterdag 17 augustus 2013

Kringloopwinkel met een missie in Amsterdam


Een bijzondere combinatie: in 'Out of the Closet' aan de Jodenbreestraat in Amsterdam kun je niet alleen vintage-kleding & spullen kopen, maar je ook laten testen op hiv. En er is meer bijzonder!Prijsbepaling
Out of the Closet hanteert een speciaal kortingssysteem. Dit moet ervoor zorgen dat er klanten niet maand in, maand uit hetzelfde zien hangen. De eerst week betaal je de volle prijs. Na vier weken krijg je dertig procent korting, een week later wordt dit vijftig procent en in de zesde week kost het artikel nog maar één euro.

Aids Healthcare Foundation
Out of the Closet is een initiatief van de Aids Healthcare Foundation (AHF), die zich wereldwijd inzet voor de bestrijding van aids. In ontwikkelingslanden is aids namelijk nog steeds een ware epidemie. De AHF is actief in Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Het testen en voorlichten van mensen in landen zonder goede medische voorzieningen is een prioriteit van deze stichting. 

Gratis HIV-test
Amsterdamse bezoekers kunnen bij Out of the Closet ook terecht voor een gratis hiv-test. Na twintig minuten is de uitslag al bekend. Maar voor je zo'n test ondergaat, vindt er wel een gesprek met een deskundige consulent plaats. De consequenties van zo’n test zomaar even tijdens het winkelen kunnen namelijk heel ingrijpend zijn.

Oproep voor spullen
Out of the Closet vraagt mensen hun kast uit te ruimen. ,Door kleding en spullen te schenken steun je de strijd tegen aids. Wat niet binnen het concept past, gaat naar andere kringloopwinkels. Van iedere euro winst wordt 96 cent in de preventie en behandeling van aids gestoken.

Locatie
Out of the Closet heeft een ingang aan de Jodenbreestraat 158, maar ook aan het Waterlooplein 197. Op de Waterloopleinmarkt kun je verder struinen als je hier uitgekeken bent. 

Het struinhoekje op zaterdag 17 augustus 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten