donderdag 15 augustus 2013

App: Vintage detective

Marleen van der Weerd zoekt al jaren naar de orgineelste tweedehandswinkeltjes. Haar speurwerk is nu als app te downloaden.

In het dagelijks leven verzorgt Van der Weerd de publiciteit van de Amsterdamse kunstgalerie W139, in haar vrije uurtjes gaat ze op jacht naar de orgineelste vintage winkeltjes in de grote steden van Nederland: Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

Ze speurt het net af, verzamelt mogelijke juweeltjes en gaat erop af. Zo ontstond het idee voor een app: The Vintage Detective.

Een winkel kan niet betalen om opgenomen te worden in de app. Als speurneus let ze op de prijs-kwaliteitsverhouding, op originaliteit, maar ook op de vriendelijkheid van het personeel.

De app is verkrijgbaar in de Apple Store voor 0,89 euro. De taal van de teksten is Engels, maar alle locaties bevinden zich in Nederland. Een leuke app, maar voor de kringlopers onder ons is ie meer dan teleurstellend. Die staan er namelijk amper in. Bovendien is een selectie van tien steden ook wel heel karig. Dat kan en mag wel uitgebreid worden, pas dan wordt The Vintage Detective een regelrechte aanrader. Nu is ie niet meer dan 'aardig' en dan met name voor kleding-shoppers.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten