donderdag 5 november 2015

Nieuwe keten kringlopers: Jouw Marktkraam

Jouw Marktkraam is kort samen te vatten als de fysieke tegenhanger van Marktplaats. Consumenten, maar ook handelaren, hobbyisten, webshops en winkeliers, kunnen in de winkel voor minimaal een week een kraam huren en daarmee een eigen kleine winkel creëren.


Almere: net open



De huurder richt de eigen kraam in en prijst de artikelen met barcodestickers die gekoppeld zijn aan de bankrekening van de huurder. Een kraam kost 30 euro en alle opbrengsten uit de kraam komen geheel ten goede aan de huurder. Degene die de kraam huurt, kan eventueel gedurende de huurperiode terugkomen om artikelen aan te vullen.

Variëteit
Het bijzondere aan dit concept is de variëteit in het aanbod. Het kunnen kraampjes zijn gevuld met tweedehands huisraad, antiek, (kinder)kleding, zelfgemaakte artikelen zoals sieraden, verzamelingen en allerhande (nieuwe) goederen die aangeboden worden door bijvoorbeeld webshops of winkeliers.

Almere

Jouw Marktkraam is over komen waaien uit Scandinavië, begon in Nederland vanuit Friesland en heeft nu 25 vestigingen in Nederland. Soortgelijk is Mijn Tafel en die formule heeft nu 13 vestigingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten