maandag 30 september 2013

Documentaire over Japans aardewerk in Utrecht


Alles handwerk
Documentaire De opvolger van Kakiemon gaat over het beroemde Kakiemon-porselein. Aan de vooravond van de overdracht van vader op zoon en onder druk van de consumptiemaatschappij probeert het Japanse familiebedrijf zijn eeuwenoude traditie voort te zetten.

WGP in 'de Volkskrant'

28 september 2013


zondag 29 september 2013

Struinoogst (64): Amsterdam vintagemarkt


Een vriendin sprak op antwoordapparaat in dat er vandaag markt was in haar buurt... ik had eigenlijk geen tijd en ook nog treinwerkzaamheden, toch 5 minuten gegaan en geen spijt! Alleen al voor de 231-15, de 193ste in mijn collectie :-)

dinsdag 24 september 2013

Keramiekfirma de Koninklijke Tichelaar

Set Non Temporary van Hella Jongerius uit 2005
Het oudste familiebedrijf van Nederland staat in Makkum en is een keramiekfabriek: de Koninklijke Tichelaar. In bedrijf sinds 1572. De niet florissant draaiende fabriek heeft zich tot op heden overeind weten te houden. Een korte geschiedenis.


zaterdag 21 september 2013

Struinoogst (63): Waterlooplein - Amsterdam

Op het Waterlooplein vandaag twee vaasjes gevonden, die of bijdragen aan een set of er een vormen :-)

vrijdag 20 september 2013

Struinoogst (59): eBay Belgique und Deutschland

In kringlopers in Nederland en België vind je niet veel meer of ze vragen absurd hoge bedragen voor niet eens bijzonder fraaie exemplaren, maar soms kom je voor relatief gunstige prijzen nog wat leuks op de Belgische en Duitse versie van eBay tegen... dit vond ik top!
Ontwerp van Bodo Mans voor Bay

zondag 1 september 2013

Keramiekfirma Royal Delft/Koninklijke Porceleyne Fles

Ooit werkten in Delft 50 aardewerkschilders bij Royal Delft/De Porceleyne Fles, nu zijn dat er nog 10 op 122 werknemers. Maar het bedrijf bestaat nog! Een korte geschiedenis en een blik op de toekomst.