maandag 30 september 2013

Documentaire over Japans aardewerk in Utrecht


Alles handwerk
Documentaire De opvolger van Kakiemon gaat over het beroemde Kakiemon-porselein. Aan de vooravond van de overdracht van vader op zoon en onder druk van de consumptiemaatschappij probeert het Japanse familiebedrijf zijn eeuwenoude traditie voort te zetten.

Hiroshi Sakaida

Hiroshi Sakaida wordt binnenkort de vijftiende opvolger in het vier eeuwen oude familiebedrijf dat de beroemdste porseleinsoort ter wereld vervaardigt: Kakiemon. Is de bescheiden zoon in staat zijn assertieve en talentvolle vader op te volgen? De documentaire zoomt niet alleen in op de kwetsbare familieverhoudingen en de daarmee samenhangende druk van de huidige consumptiemaatschappij, maar geeft ook inzicht in het traditionele productieproces van het verfijnde porselein.

Alleen de allerbeste exemplaren handwerk gaan in de verkoop
Kakiemon is levend cultureel erfgoed, maar de verkoop ervan vertoont al sinds het topjaar 1990 een dalende lijn.. Een theekopje kost 100 euro...

De 52 minuten durende film van Suzanne Raes is donderdag 3 oktober 2013 te zien in het Louis Hartlooper Complex 4 om 15.00 uur. Toegang: 9,50 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten