zondag 7 juli 2013

Boek over Italiaans keramiek van Mark Hill

Dit blog gaat over Westduits en Oostduits aardewerk, maar toch kan hier het recent verschenen boek over Italiaans keramiek 'Alla moda: Italian ceramics from the 1950s-70s' niet ontbreken. Ten eerste omdat het van de hand van Mark Hill is, van wie het prachtige boek Fat Lava al eerder verscheen en ten tweede omdat als je op een rommelmarkt keramiek ziet je niet altijd precies kunt zeggen wat uit Duitsland komt en wat van elders. Met dit boek identificeer je met gemak vele Italiaanse (top)stukken.




Graham Cooley en Mark Hill
Net als Westduits keramiek wordt ook Italiaans keramiek verzameld, maar wie maakte de vazen en wie ontworp ze? Graham Cooley en Mark Hill maakten samen dit boek met daarin de antwoorden op deze en vele andere vragen. Het boek werd geschreven naar aanleiding van een tentoonstelling in Norfolk in juli 2012 waar 300 vazen uit de kleurrijke collectie van Graham Cooley te bewonderen waren.



De publicatie helpt ook om te identificeren wat NIET West-Germany is ;-)
Het boek is niet te bestellen bij Bol.com of Amazon, maar wel op de website van Mark Hill zelf. Kosten omgerekend zijn net geen 40 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten