zondag 30 juni 2013

Kringloper-/vintagepijn in Nederland

Eerder deze maand kwam al het bericht dat de twee kringloopwinkels van De Schalm in Haarlem definitief gaan sluiten, maar er zijn al meer West Germany Pottery-schatkamers weg. Heel jammer want de vier hieronder genoemde winkels behoorden tot de top 10 van Nederland. 



Aan het eind van het jaar 2012 had ik een lijst gemaakt met de 24 beste vintage-/kringloopwinkels van Nederland voor op dit blog. Echter die lijst heeft hier nooit gehaald, omdat de kwaliteit van alle winkels sterk achteruit was gegaan (niet alleen voor vazen) en belangrijker nog: vele winkels bestonden toen al niet meer of alleen online nog in afgeslankte vorm. Vier uit de bovenste tien zijn/gaan weg...

Funky stuff design in Haarlem 
Funky stuff design aan de Rijksstraatweg 56 in Haarlem was een vazen- en stoffenparadijs. Het is nu vooral een webwinkel voor met name artikelen van vintage stoffen geworden. Er is geen fysieke winkelverkoop meer. Webwinkel op: funkystuffdesign.nl/webwinkel/vazen/west-germany


De Schalm in Haarlem
Kringloopwinkel De Schalm uit Haarlem sluit per 20 juli 2013 definitief de deuren. Een doorstart met afvalverwerker Spaarnelanden en sociale werkvoorziening Paswerk is mislukt. De 22 medewerkers verliezen hun baan. Het UWV heeft inmiddels een ontslagvergunning verleend.
 

Mattie’s Kringloopwinkel  in Maastricht 
Mattie's zat aan de Glacisweg 67a in Maastricht. De reden voor sluiting hier is dat de eigenaar met pensioen ging in 2012. De winkel waar het altijd druk was, had als klantenbinder zelfs een stempelkaart. Een TV item over de naderende sluiting is te zien op:
youtube.com/watch?v=5qu6bd7Pv4c



De Kameleon in Goes
De winkel aan de Nieuwstraat 50-52 in Goes is een gallery geworden op afspraak. De winkel zit vanaf 6 juli 2013 op Noordweegseweg 15, 4458 AT 's-Heer Arendskerke, en is open op zaterdagen van 11.00-17.00 uur. De winkel had vroeger de prachtigste vazen in de aanbieding en heel veel lampen.


Hopelijk blijft het hierbij en keert het tij snel, want waar moeten WGP fans anders hun waar vandaan halen? ;-) 

2 opmerkingen:

  1. Hoi René, je hebt een leuke site en ik volg hem met regelmaat! Het valt me wel op dat ik steeds minder goed kan slagen bij kringloopwinkels voor WGP. Het is steeds moeilijker om een leuke vaas te scoren. Heb jij dit ook?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor het compliment. Ik scoor steeds minder. Een jaar of drie geleden kwam ik met een hele achterbak vol thuis, nu mag ik hopen op 1 stuk per winkel... ga komende week België en Duitsland onveilig maken, kijken of het daar nog wel goed is ;-)

      Verwijderen