zaterdag 16 november 2013

Een glas wijn voor een vaas


Van alles wat als het maar groen is en glimt
Soms kom je leuke dingen tegen, zoals de website van de Villa Aberson. Zij struinen al heel wat jaren rommel- en jaarmarkten af en al die tijd hadden ze die vazen van onze oosterburen over het hoofd gezien. Tot een half jaar geleden. In een retrowinkeltje stond een hele rij vloervazen. Wauw: Bizarre vormen, heftige kleuren, een vreemde ornamentiek.

Hun verhaal:
Bay

Mooi? Niet direct. Wel bijzonder en interessant. Onder andere via deze site leerden we snel meer over deze keramiek en werden we steeds enthousiaster over het uiteenlopende palet van vorm en kleur. En als je de vazen eenmaal kent dan zie je ze overal en voordat je het weet heb je een bescheiden verzameling.

We wonen nu alweer meer dan twee jaar in een grote monumentale villa, Villa Aberson in Olst. Met de ontdekking van de wereld van Bay tot Strehla hadden we meteen ook de oplossing voor de vele vensterbanken die zo'n huis nu eenmaal heeft.

Onze kinderen zijn inmiddels uitgevlogen en meer dan de helft van ons huis werd niet of nauwelijks gebruikt. Vandaar dat we in die helft een Bed en Breakfast zijn begonnen.

Op de website van onze Bed & Breakfast plaatsten we enkele weken geleden, eigenlijk min of meer voor de grap, een oproepje: Een glas wijn voor een foute vaas. En ja hoor, een week later kwamen gasten vrolijk binnengestapt met twee vazen onder de arm.

Dus mocht u niet meer weten waar u naar toe moet met uw dubbele exemplaren? Het aanbod geldt nog steeds. Wit staat koel, rood wordt op tijd uit de kelder gehaald.

Villa AbersonWie meer leuke vazenverhalen heeft, laat het me weten op renecvandam apenstaart gmail punt com. En nee, ik heb geen aandelen in de villa en ook niet in wijnfabrieken ;-)

1 opmerking: