donderdag 15 december 2016

Keramiek in Milaan



Een paar dagen Milaan is natuurlijk ook keramiek struinen en kijken... enkele impressies. Niets gekocht, want ik verzamel geen Bitossi ;-)

La Rinascente
La Rinascente ligt vlak naast de Duomo en de Galleria Vittorio Emanuele en is het oudste warenhuis van Milaan. Het opende zijn deuren al in 1920. La Rinacente verkoopt ook Nederlandse kwaliteitswaar en wel in de vorm van Brabantia-artikelen. :-)

Heel chique warenhuis


Mooi design, prijs nog wel schappelijk


Mooi gepresenteerd


Mooie vogeltjes


Bitossi is volop verkrijgbaar










La Fiera di Sinigaglia
Grote rommelmarkt die elke zaterdag wordt gehouden langs de kanalen van de Navigli. Van 8 uur 's ochtends tot het einde van de middag. Je vindt de kraampjes met oude elpees en kleding, antieke boeken, munten en meubels aan het Alzaia Naviglio Grande, op de hoek met de Via Valenza.


Zaterdag leuke rommelmarkt aan het water


Best veel kramen. Op zondag is op zelfde locatie ook markt, maar dan is het veel drukker met nieuwwaren en eten


Hobbypark
Elke zaterdag kun je naar hartenlust struinen aan en rondom de Viale Puglie, waar Hobby Park plaatsvindt; een van de grootste vlooienmarkten van Milaan.


Ver buiten het centrum, maar met gewone waar




Hobbypark


Mercatini di Parco Ravizza
In het groene hart van Milaan, het Parco Ravizza, wordt sinds 1902 een leuke markt vol antiek, curiosa en hebbedingetjes georganiseerd. Elke eerste en derde zondag van de maand. Soms erg weinig kramen.


Parkje


Met paar kraampjes; niet moeite reizen waard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten