dinsdag 29 oktober 2013

Au!: over het verzenden van keramiek per post

De horror van elke vazenliefhebber... een mooie vaas uitzoeken, in spanning de post afwachten, je langverwachte pakketje openmaken... verdachte geluiden horen en... SNIK. Een artikel met inpaktips en de bedreigingen die een pakket onderweg tegenkomt.
Dit is onherstelbaar: 40 jaar heel en met een postzending rijp voor de kliko

Dit is niet leuk, maar je kunt hem nog een seizoen in je tuin of op je balkon zetten (maar het water loopt er wel uit)

Inpaktips
Pak de vazen heel voorzichtig in met bubbeltjesplastic (bubble wrap). Dat is beter dan kranten.

Doe de vazen in een nieuwe doos die iets groter is dan het te versturen product zelf. Liefst een doos van dubbelgolfskarton, die kan meer druk verdragen. Als je een oude doos gebruikt, haal dan oude labels en adresstickers weg.

Vul de doos verder op met krantenproppen of opvulpapier zodat de vaas/de vazen niet gaan hotsenflotsen in de doos. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar zorg er ook voor dat je ónder je producten een laag opvulling aanbrengt. Ik kreeg laatst een zending met vazen en de verstuurder had mooi ingepakt in bubbelfolie en er zaten ook overal kranten als opvulling tussen, maar de spullen lagen wel direct op de bodem van de doos. Als een bezorger die dan hardhandig op de grond zet, is het alsnog stuk. En dat was het dan ook in het geval hierboven.

In plaats van kranten kun je de doos ook opvullen met pelespan chippies of met lucht gevulde zakjes.Dat is duurder, ziet er netter uit, maar het is niet beter. Die chippies geven ook veel stof en zijn vervelend opruimen.

Sluit de doos met goed breed plakband.
Veel mensen beplakken de doos met de sticker "breekbaar", maar zelf heb ik betere ervaringen met het weglaten ervan.

Bedreigingen onderweg
Het blijft een tour de force om de juiste verpakking te vinden! Biedt jouw pakket voldoende bescherming tegen:
- een val van 2 meter
- indrukken van andere zendingen: bij stapelen in een busje of container; je pakketje zal maar de onderste zijn
- trillingen in de auto?



Bekijk een filmpje van UPS hoe je kerstballen en koekjes heel kunt verzenden.



Tot slot: de verzender is verantwoordelijk voor de zending. Breekbaar of niet. Als de klant het product niet (heel) ontvangt, dan moet de verzender de schade betalen. De verzender kan indien het pakket verzekerd verstuurd is natuurlijk wel verhaal halen bij zijn pakkettenboer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten