maandag 23 juli 2012

Second hand, markten en kringloperen in Hamburg


Zaterdag is een goede dag om Hamburg aan te doen. Dan kun je een grote markt, een kleine kringloopwinkel en het kleinste warenhuis van de stad bezoeken. Een sfeerimpressie.

Vlooienmarkt
Elke zaterdag is er Antik-, floh-markt in de Alte Rinderschlachthalle van 08.00-16.00 uur aan Neuer Kamp 30. Grotendeels in de buitenlucht, maar er is ook een gedeelte overdekt. Geen verkoop van nieuwe artikelen op deze markt van 1200 vierkante meter. De prijzen van de spullen variëren enorm: van buitenkansjes tot peperdure vazen van wel 125 euro. Zie de website van Marktkultur-Hamburg voor een overzicht van extra markten en speciale activiteiten.
Spenda Bel St. Pauli
Vlakbij de vlooienmarkt zit ook nog een gewone kringloopwinkel: Spenda Bel aan de Feldstraße 37. Er zijn meerdere filialen van Spenda Bel in Hamburg, elk met een eigen assortiment. De een verkoopt alleen kleding, de ander meubels. Deze heeft naast meubels ook vazen en bloempotten.


Hamburg's kleinstes Kaufhaus
Een stuk verder gelegen, in de Hamburgse wijk Altona, staat aan de Bahrenfelder Strasse 207 het kleinste warenhuis van de stad. Daar verkopen ze spullen uit de jaren zeventig of ouder. Open van maandag tot en met vrijdag van 10.00-18.30 uur en op zaterdag van 10.00-14.00 uur. Geen plekje onbenut, maar toch kun je overal goed bij


Complete serviezen zelfs nog met de originele folder erbij


En ze zag dat de collectie vazen goed was...
Grote kans dat je met wat West Germany pottery naar je hotel of huis vertrekt! Leuk om er te struinen is het in ieder geval. En vergeet niet om een lekkere fritz-Kola of frisdrank te nemen. Alleen te koop in Hamburg. Met lekker veel caffeïne om na al het gestruin weer fit te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten