donderdag 10 december 2015

Expositie Colourful Clay geopend in OBA

Expositie Colourful Clay van 11 december 2015 tot en met 28 februari 2016 in de grote Expozaal in de OBA op het Oosterdokseiland.

Keramiekmuseum Princessehof bekent kleur! In deze tentoonstelling vind je het werk van hedendaagse keramisten in combinatie met prachtige stukken uit historische keramiekplaatsen in China, Japan en Nederland. Of het nu een Chinese kom is uit de 12de eeuw of een vaas van Armando met zijn expressieve glazuurtekening, allen hebben zij een ding gemeen: de krachtige combinatie van kleur en glazuur. Levensgrote beelden laten het intense gebruik van kleur zien en de emoties die dit kan oproepen. Maar ook de simpel ogende kommen hebben een enorme aantrekkingskracht door de prachtige glazuren.


Het Princessehof is hét nationale keramiekmuseum dat de belangrijke rol van keramiek in de wereld en in het bijzonder Nederland laat zien. De collectie is gehuisvest in het 18e-eeuwse stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau, voorouder van onze huidige koning. Het museum heeft een belangrijke en gevarieerde collectie Chinees keramiek en de uitgebreide art nouveau en art deco verzameling heeft nationale bekendheid. Porselein, steengoed en aardewerk uit de hele wereld vertellen het verhaal van de grootste keramiektradities ter wereld en hun invloed op Nederland.Kom het zelf zien en geniet van deze kleurexplosie in de OBA.Geen opmerkingen:

Een reactie posten