donderdag 11 september 2014

Nieuwe kringloper in Amsterdam


Amsterdam heeft al vele kringloopwinkels, maar sinds 13 juni 2014 is er een nieuwe loot aan de stam en dat is gelijk ook de grootste in de hoofdstad.


Rataplan heeft op 13 juni 2014 de grootste kringloopwinkel van Amsterdam geopend

Op steenworp afstand van metrostation Isolatorweg is in een halfjaar een gebouw van 3500 vierkante meter verrezen. Klantvriendelijkheid en duurzaamheid zijn de kernwoorden in en rond de nieuwe vestiging, die wordt geleid door Raimondo Smit en zijn team van ongeveer dertig medewerkers.

Verspreid over begane grond en eerste verdieping treft de bezoeker in heel overzichtelijke en dynamische opstellingen een veelheid aan tweedehands artikelen aan. Van hele leuke kleding tot fraai serviesgoed, van zeldzame elpees en boeken tot gebruikte fietsen en beeld- en geluidsdragers als videorecorders, dvd-spelers, tv's en radio's.

Er zijn thema-eilanden voor bijvoorbeeld presentatie van vintagekleding, door eigen personeel opgeknapte spullen, maar ook voor een kunstexpositie of een optreden van een bandje.

Huishoudelijke artikelen als wasmachines, drogers en tv's worden volop aangeboden.

Dankzij samenwerking met Karwei vinden klanten verwijzingen naar verfartikelen uit het assortiment ‘kleuren van nu’ van deze doe-'t-zelf-keten bij de ‘opgepimpte’ meubels van Rataplan.

Wie even wil bijkomen kan terecht in de ruime horecahoek met buitenterras. Hier zijn onder meer hartige en zoete biologische producten en verse sappen verkrijgbaar.Wie spullen aanbiedt of ophaalt kan terrecht aan de achterzijde.Hier bevindt zich een overdekte opstelstrook met keerlus zodat aan- en afvoer van auto's vlot verloopt.

Op de openingsdag zijn er allerlei kinderactiviteiten. Voor bezoekers zijn er gratis koffie, thee, fris en muffins beschikbaar.

De nieuwe Rataplanwinkel aan de Generatorstraat 10 is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9-18 uur, zaterdag van 10-17 uur en donderdag (koopavond) van 9-21 uur.


Dagje snuffelen bij Rataplan

Voor wie van vintage houdt en graag braderieën, bazaars of vlooienmarkten afstruint, zijn de kringloopwinkels van Rataplan ook een leuke dagbesteding. Op zoek naar aparte dingen, design, vintage- retro-spulletjes, leuke trendy kleding of gewoon gezellig snuffelen in het ruime assortiment...

De sfeer is er heerlijk ongedwongen; je mag er de hele dag rondstruinen op zoek naar leuke vintage en retro spullen, net zoals op een vlooienmarkt of braderie, maar dan lekker overdekt en zonder dat er direct een verkoopster op je afkomt. Natuurlijk staan de medewerkers voor hun bezoekers klaar. Bij Rataplan werken alleraardigste mensen. Het merendeel heeft een arbeidshandicap of een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Hier kunnen ze laten zien wat ze in hun mars hebben en kunnen ze veel voor anderen betekenen.








Grote schare kringloopfans

We treffen in onze kringloopwinkels steeds meer verzamelaars; mensen die soms meerder keren per week langskomen en vragen: ‘Is de CD-bak al aangevuld met nieuwe aanwinsten?’ om zich vervolgens verwachtingsvol weer op de CD’s te storten. Blikken en apart servies, zijn ook populair. We krijgen ook veel opa’s en oma’s die speelgoed of fietsjes voor hun kleinkinderen komen kopen. Onze trouwe schare kringloopfans breidt zich steeds verder uit. Ook als ze op vakantie zijn, bezoeken ze de kringloopwinkel in de buurt van hun vakantieadres.


Mijn aanwinst; een groene met dit reliëf had ik al


Vlooienmarkten en bazaars

Snuffelen is een leuke bezigheid. Elk jaar trekken braderieën, vlooienmarkten, bazaars, zwarte markten en verzamelbeurzen duizenden bezoekers. Ook onze kringloopwinkels worden steeds populairder. Zowel bij mooi als bij slecht weer fijn te bezoeken en het hele jaar open.Gezien de dagelijkse nieuwe aanvoer van goederen is het zeker de moeite waard regelmatig even bij ons binnen te lopen!!

Bron: site van Rataplan

Foto's van René van Dam met uitzondering van de personeelsfoto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten