vrijdag 8 februari 2013

Bloemen die blijven ook na 3 weken vakantie


Bloemen van zijde zijn -als het goede zijn tenminste- niet van echt te onderscheiden. Ze hebben vele voordelen. Een keer aanschaffen, geen omkijken naar, mixen van oncombineerbare bloemen. Met voorbeelden uit de collectie van en links naar vijf vooraanstaande fabrikanten.

Seizoenenmix
Het voordeel van zijden bloemen is dat je volstrekt niet gebonden bent aan de seizoenen. Zo kun je naar eigen smaak zomerbloemen ((klap)rozen, lathyrus), lentebloemen (tulpen, Forsythiatakken) en herfstbessen (sneeuwbessen) schikken. Wil je juist boeketten maken die horen bij de tijd van het jaar? Koop dan ook flink wat neutraal groen, dan heeft de vaas al body en hoef je niet elke keer zo heel veel bloemen van de maand te kopen.

Echte erbij
Sommige bloemen danken hun populariteit mede aan de fantastische geuren die ze verspreiden door de lucht. Zijden bloemen doen dat natuurlijk niet, maar als je een paar echte bloemen tussen die van zijde zet, dan krijg je het geurenpalet er toch bij. Zet de echte bloemen in een pipetvaasje tussen de kunstbloemen. Zo blijven de zijde bloemen watervrij. Vooral goedkopere zijden bloemen (die er soms wel heel goed uitzien) hebben vaak stelen die gaan roesten als ze in het water staan.

Onderhoud
Zijden bloemen hebben geen water nodig, geen snijbloemenvoedsel... Het enige onderhoud dat een zijden boeket verlangt, is een regelmatige afstofbeurt. Gebruik daarvoor géén water. De (bloem)bladeren worden er slap van en ze verliezen ook vaak hun vorm. Gewoon water laat ook kalkvlekken na, dus als je toch voor water mocht gaan, gebruik dan gedestilleerd water. Je kunt beter een stofzuiger op de laagste stand gebruiken of een haardroger op de hoogste stand. Sommige liefhebbers houden het op schoonmaken met zout. Zij doen de bloemen met twee eetlepels zout in een zak en schudden die net zolang tot het stof zich aan het zout heeft gehecht.


Mooie bloemenlinks

Silk-ka
De ontwerpen zijn van Hollandse bodem, de bloemen worden geproduceerd in China. Silk-ka heeft een showroom in Hengelo voor wederverkopers. De site is alleen toegankelijk met login.


Jim Jon
Sinds 1978 twee collecties per jaar. Gevestigd in Den Haag.


KD Home Products
Showroom op afspraak in Alblasserdam voor bedrijven.


Rivièra Maison
Amsterdamse firma die veel meer maakt dan alleen bloemen.


Sia Home Fashion
Zweedse firma opgericht in 1963.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten