zondag 19 juni 2011

More than Fat Lava in Amsterdam









De tentoonstelling More than Fat Lava werd zaterdag 18 juni 2011 om 15.00 uur geopend door Mark Hill (bekend van zijn boek Fat Lava en zijn werk voor de BBC). Als speciale gast was keramist Thomas Kummer aanwezig. De vazen en andere objecten komen uit de collecties van verzamelaars Emiel Monnink en Kevin James Graham.




Op het WG terrein vinden vele exposities plaats, een jaar geleden kwam deze voor het eerst ter sprake

Mark Hill
Na een korte introductie over de creatieve hotspot waar de tentoonstelling plaatsvindt (het WG plein), vertelde Mark Hill dat zijn verzamelfanatisme begon toen hij bij Sotheby's werkte. Als startende kunstliefhebber waren Fat Lava vazen destijds de enige objecten die te betalen waren. Hill benadrukte het belang van lezen om je West-Germany kennis te vergroten. Ook al had hij al gemerkt dat er heel veel kennis onder de vele aanwezigen is. Voor verdieping van kennis noemde hij expliciet het speurwerk van Kevin James Graham dat vastgelegd is in vele boeken en op cd-roms. Dat was een applaus waard volgens Hill en daar was het aanwezige publiek het helemaal mee eens.


Applaus voor Kevin James Graham



Publicaties van Kevin James Graham en Mark Hill zijn te koop



Hill nodigde ook iedereen uit om naar de bovenverdieping te gaan waar het eigentijdse werk van keramist Thomas Kummer tentoongesteld staat. Daarbij spoorde hij iedereeen aan om naast oud West Germany-werk ook nieuwe vazen te kopen. Over vijftig jaar is vast het werk van Thomas Kummer en andere hedendaagse kunstenaars te zien in de galleries en musea van de toekomst. Dus de kunstenaars van nu moeten NU ook niet vergeten worden.


Modern werk van Thomas Kummer


Meer van Thomas Kummer


Na het welkomswoord was het tijd om alle fraaie vazen, wandborden en andere objecten nauwkeurig te bekijken. Hoeveel vazen en collecties je al gezien hebt in het verleden, steeds blijf je je verbazen over de enorme variatie in de productie. En altijd, zeker ook hier, blijf je nieuwe dingen ontdekken en zien die je niet eerder zag!

Mark Hill, Kevin James Graham, Emiel Monnink








De expositie was niet alleen op zaterdag 18 juni te zien, maar is ook op zondag 19 juni, zaterdag 25 juni, zondag 26 juni, zaterdag 2 juli en zondag 3 juli 2011 te bekijken. Telkens van 12.00-17.00 uur aan de Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 15, 1054 RS, in Amsterdam. Delen van de expositie zijn ook te koop voor de liefhebbers. Voor meer informatie zie http://www.retrominded.com/more-than-fat-lava/





















  


Absoluut een bezoek waard en je kunt daarna alles op je laten inwerken tijdens een leuke wandeling door het nabijgelegen Vondelpark of een bezoek aan een van de vele terrasjes in de buurt.

1 opmerking:

  1. It was good, wasn't it? Hope we get some more of these things soon. Love your pictures :) Emma

    BeantwoordenVerwijderen