zondag 31 januari 2016

Mijn eerste twee vazen... / My first two vases

Deze twee vazen markeren het begin van mijn verzameling en dus ook van dit blog... Strehla uit de erfenis van mijn oma (gekocht in de jaren zestig door mijn ouders) en een Bay die ik zelf kocht in de kringloopwinkel in Utrecht toen ik daar toevallig langsliep omdat ik cursus had daar. Het zou nog jaren duren voor ik ze echt ging verzamelen...
 

Mijn allereerste: Strehla

donderdag 21 januari 2016

West-Germany keramiek in het Museum der Dinge in Berlijn

Museum der Dinge is een erg leuk museum in Berlijn. Allerlei artikelen uit het dagelijks leven staan tentoongesteld op thema voorzien van een informatieve tekst. Hier alleen oog voor keramiek, maar wie een oude spelcomputer van Amiga of een plastic klok wil zien, die wordt er ook blij.

dinsdag 12 januari 2016

Struinen (115): Deltonas

Geen IJmarkt-hallen, maar op bezoek bij Deltonas in Laren (NH) afgelopen weekend. Er stonden vele mooie vazen, maar deze maakten mijn collectie "completer":-)
Bay vloervaas

vrijdag 1 januari 2016

Ruscha-project: 65 wandtegels uit de jaren 50/60

Een kleine advertentie op eBay met grote gevolgen: 65 wandtegels erbij voor een klein bedrag, maar daarna moest er wel naar Duitsland gereden worden... Plus een verbouwing van de hele tweede verdieping om ze allemaal op te kunnen hangen... Steigerbouw!