zondag 29 december 2013

Struinoogst (70): Tiel

Een dagje Tiel met een Vrije markt en kringloopwinkel Secunda levert een vloervaas, een vaasje, een asbakje en een bloempotje op. 

vrijdag 27 december 2013

Nieuwe online winkel: Sharp retro collections


Als je de mooiste vazen zoekt die je je maar indenken kan, dan moet je een kijkje nemen op Sharp retro collections. Een net gelanceerde online winkel met naast losse exemplaren ook vazensets, die waarschijnlijk aftrek zullen vinden bij overzeese groothandelaren. De meeste vazen zijn van Westduitse makelij, maar je vindt er ook Italiaans keramiek - van Bitossi bijvoorbeeld - en black memorabilia.

 http://www.sharpretro.com


donderdag 19 december 2013

maandag 16 december 2013

vrijdag 6 december 2013

Het regent, maar binnen houden we het graag droog: paraplubakken

Scheurich en Bay hebben naast vazen en bloempotten ook nog vele andere artikelen gemaakt. In hun assortiment zaten ook paraplubakken. Hieronder drie voorbeelden. Maar heel anders dan de vazen zijn ze op het eerste of tweede gezicht niet. Zonder de weer-tekening zou het een heel gewone, standaard vaas zijn. Toch? Afmeting meestal tussen 40-45 centimeter.

Scheurich 220-44

woensdag 4 december 2013

Karlsruher majolika: wandtegels


Anthurium

De firma Karlsruher Majolika maakte al jaren wandtegels, maar in de jaren zestig van de twintigste eeuw gingen ze over op een andere vervaardigingsmethode. Ze gingen tegels fabriceren met reliëf. Dat zorgde voor een totaal andere beeldwerking dan tot dan toe gebruikelijk was bij het schilderen op het vlakke vlak. In de dieptes van het reliëf verzamelde zich namelijk het glazuur, wat zorgt voor de extra dieptewerking in de kunstwerken. Om de schoonheid van deze kunstvorm te laten zien, volgen hier een flink aantal Karlsruher Majolika-wandtegels. Met de Anthurium hierboven als leider...

dinsdag 3 december 2013

Wandtegels en wandborden van Ruscha en Karlsruher Majolika




Feestdag voor mijn witte wanden vandaag: klusser die alles weet van en kan met betonnen muren, gipsen muurblokken enzovoorts... nu hangen ze eindelijk: de wandtegels en borden van Ruscha (abstract en paddenstoelen) en Karlsruher Majolika (met bloemen). De zon schijnt er mooi op vandaag!