donderdag 29 augustus 2013

Jasba label uit de jaren 1960

Soms kom je wat leuks tegen: een origineel label van de firma Jasba uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Niet van keramiek, maar van plastic. Voor- en achterzijde verschillend.


maandag 26 augustus 2013

Boeken: Karlsruher Majolika 1901-2001


De firma Karlsruher Majolika bestaat al sinds 1901. In 2001 verscheen een prachtig jubileumboek van de hand van Monika Bachmayer en Peter Schmitt onder de titel 'Karlsruher Majolika 1901 bis 2001. 100 Jahre Kunstkeramik des 20. Jahrhunderts'. De firma is vandaag de dag nog altijd een van de vooruitstrevende keramiekfirma's van Duitsland. Het jubileumboek laat zien hoe dat zo gekomen is. Als je door het boek bladert - 234 bladzijdes -  dan krijg je verschillende kunststromingen te zien: Jugendstil, Expressionisme, Bauhaus en ook werk uit de moderne tijd. 

zondag 25 augustus 2013

Struinoogst (58): Vaas-tastisch (4)

Het doorkijken van de hele webwinkel Vaas-tastisch kost je zeker een uurtje of twee, maar dan kun je ook wel lekker bestellen... de oogst van vandaag! 

Strehla

zaterdag 17 augustus 2013

Kringloopwinkel met een missie in Amsterdam


Een bijzondere combinatie: in 'Out of the Closet' aan de Jodenbreestraat in Amsterdam kun je niet alleen vintage-kleding & spullen kopen, maar je ook laten testen op hiv. En er is meer bijzonder!

Vaasje en adressen in Margriet

Deze doorgestuurde foto komt uit het tijdschrift Margriet (nummer 32-2013, pagina 79) en daarop staan een fraaie Scheurich vaas en enkele verwijzingen naar vintage-websites. Daaronder lovingthatvintage.nl/woonaccessoires en daar kun je zien dat dat leuke vaasje al verkocht is...


donderdag 15 augustus 2013

App: Vintage detective

Marleen van der Weerd zoekt al jaren naar de orgineelste tweedehandswinkeltjes. Haar speurwerk is nu als app te downloaden.

donderdag 8 augustus 2013

Retroplantjes voor West-Germany bloempotten


Steeds meer vazenverzamelaars proberen hun vazensetjes te vervolmaken met een bloempot(je) in hetzelfde decor als de vazengroep. Maar een leeg potje staat zo... kaal, zielig. Een retroplantje erin doet je pas echt decennia teruggaan in de tijd. Een aantal suggesties van een plantenliefhebber. Over mode in kamerplanten.

maandag 5 augustus 2013

Boeken: ADCO uit Groningen

ADCO is een Nederlandse firma die bestaan heeft van 1919-1976. Een branchegenoot van de vele WGP firma's die hier al uitgebreid besproken zijn. En... er is ook een link tussen Groningen en West-Duitsland, maar die kwam verder niet van de grond en dat leidde mede tot het faillissement van ADCO. Een korte geschiedenis plus een bespreking van het boek.



vrijdag 2 augustus 2013

Struinoogst (54): Zeeland en Antwerpen

Antwerpen in de regen... middag droog gelukkig
Een selectie uit de oogst van een week Zeeland en twee dagen Antwerpen.