zondag 30 juni 2013

Kringloper-/vintagepijn in Nederland

Eerder deze maand kwam al het bericht dat de twee kringloopwinkels van De Schalm in Haarlem definitief gaan sluiten, maar er zijn al meer West Germany Pottery-schatkamers weg. Heel jammer want de vier hieronder genoemde winkels behoorden tot de top 10 van Nederland. 

zaterdag 29 juni 2013

Struinen (51): Haarlem

Een winkel slechts in Haarlem, maar leuke kadootjes gescoord... Nee, het werden onverwachts toch twee winkels...

Spullen uitwisselen met je mobiel

iKringloop is een nieuwe app en één die heel interessant is. Met de iKringloop app kunnen spullen in een handomdraai met buurtgenoten, kringloopwinkels en specialistische inzamelaars worden uitgewisseld. 

vrijdag 28 juni 2013

Struinen (50): Marktplaats, Bananendoos en eBay.de

Had wat spulletjes verkocht op Marktplaats en met de opbrengst ervan eens fijn rondgekeken op vazensites. Dit de oogst... het bleef niet bij kijken!

donderdag 27 juni 2013

Kijkplaatje: West Germany Pottery in oranje-rood


Kadootjekado-en-zo en VLA Kado

De Bazuin
Almere was al rijk aan kringloopwinkels (drie grote en enkele kleine), maar daar zijn in juni 2013 nog twee nieuwe bijgekomen. Het Voedselloket Almere opende een cadeauwinkel met woondecoraties en speelgoed. De opbrengsten daarvan zijn bestemd voor etenswaren. VLA Kado is elke zaterdag open van 10.00-17.00 uur en bevindt zich aan Middenhof 64 in Almere Haven. Kadootjekado-en-zo in buurtcentrum De Bazuin aan de Luitstraat 1 in Almere Stad werd 21 juni 2013 geopend. Mensen kunnen hier een cadeau uitzoeken om cadeau te doen aan anderen of aan zichzelf. Maar je kunt ook een kopje koffie drinken. Daarnaast is er nog een ruilbibliotheek aanwezig. De weggeefwinkel is open op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00-16.30 uur. In de schoolvakanties is de weggeefwinkel gesloten.

woensdag 26 juni 2013

Struinen (49): Haarlem (5 winkels), Zwanenburg, Hoofddorp, Zwaanshoek, Cruquius

Gemaal in Cruquius (geen kringloopwinkel ;-))
Een rondje Haarlem(mermeer)... Mooie omgeving, maar slecht resultaat! Een vaas van Scheurich uit de jaren tachtig in Zwaanshoek...

Struinen (48): Het Brabantse Land (is goed)

Raamsdonksveer, Breda, Tilburg, Waalwijk, 's-Hertogenbosch... ik ben heel blij met het resultaat :-)

Vughterstraat in Den Bosch


Sluiting twee kringloopwinkels Haarlem

De Schalm in Haarlem stopt
Op 20 juli 2013 is het over en uit voor beide vestigingen van De Schalm in Haarlem. Vele vazen scoorde ik daar, maar het ging zichtbaar al anderhalf jaar bergafwaarts met de hele winkel. Ze hebben nu tonnen schuld en daarom is het voorbij voor het erkende leerbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tenzij de protestactie succes heeft...

zondag 23 juni 2013

Winkel: Bij ons vintage

Al eens eerder binnengelopen, maar daarna een beetje uit mijn aandachtsveld verdwenen... de retrowinkel Bij ons vintage in Amsterdam. De winkel zit er al zes jaar en verkoopt voornamelijk kleding, maar er is zowaar een plankje met WGP en daar stond er een tussen die ik leuk vond. Die maakt voor mij een set met de vloervaas die ik al had.

vrijdag 21 juni 2013

Keramiek op veilingsite Catawiki

Vanaf vrijdag 14 juni 2013 is Nederland een nieuwe online keramiekveiling rijker en wel op Catawiki. De site bestaat al langer, maar glas & keramiek werd eerder nog niet geveild. De veilingmeester is Rob Meershoek van Artentique.nl. Het is een wekelijkse veiling, waarbij elk artikel start op 1 euro. Het streven is dat wekelijks 50-150 objecten geveild worden.

woensdag 19 juni 2013

Vazen in boek '101 Antiques of the Future' van Michael Hogben



In 2007 verscheen het boek 101 Antiques of the Future. Daarin wordt West German Pottery genoemd als een van de artikelen die je zou kunnen gaan verzamelen om rijk(er) te worden. Vooral het verzamelen van kleurrijke exemplaren uit de jaren 50-70 wordt van harte aanbevolen. De pagina's en foto's worden in beter leesbaar formaat weergegeven door erop te klikken.

zaterdag 15 juni 2013

Struinen (47): Zeewolde, Nijkerk, Bunschoten, Baarn en Almere

Een raar dagje: van bewolkt naar behoorlijke regen naar volop zon. Een rondje Flevoland, Gelderland, Utrecht, Flevoland gemaakt. Alle vestigingen van KringloopCentrum bezocht (Nijkerk, Bunschoten en Baarn), een Dorcas in Nijkerk, daarnaast nog een Kofferbakmarkt en De Basisz in Zeewolde en de opening van de Bazaar in Almere, wat de tweede Beverwijk moet worden.

donderdag 13 juni 2013

Struinen (46): op weg van Almere naar Eindhoven

Kringloperen is soms ineens weer succesvol... op weg naar & in Brabant bijvoorbeeld. Hieronder een foto van Burg Hohenzollern. Een vaasje uit de jaren vijftig met die burcht erop is een van de gevonden schatten van deze dag.

woensdag 12 juni 2013

Kijkplaatje: expo 'Keramik damals' in Museum der Stadt Miltenberg

Scheurich tentoonstelling in Miltenberg
Een heel kleine impressie van de tentoonstelling '80 Jahre Scheurich Keramik Kleinheubach' die in Miltenberg gehouden werd van 10 oktober 2008 - 18 januari 2009. Klik op de foto om een grotere versie te krijgen. De originele brochure is via de link hieronder te lezen (Duitstalig - PDF).
Brochure voor Scheurich tentoonstelling

vrijdag 7 juni 2013

Struinen (45): Waterlooplein en De Kringloper Almere


Keramikos Keramik, te Almere
Op het Waterlooplein waren er de afgelopen week maar liefst drie kramen met heel veel WGP en niet dat wat je elke dag ziet. Ik heb flink ingeslagen en ben vooral blij met een trio 'foreign'-vazen van Scheurich die zo in het oog springend waren dat er destijds ook één op het affiche voor de allereerste WGP tentoonstelling in Kleinheubach stond.

Een woning als keramiekmuseum

Een paar jaar geleden won de familie Van Gansewinkel de fotowedstrijd 'keramiek in interieur' die gehouden werd bij de tentoonstelling Vazenmania in de OBA. Met hun eigen collectie kunnen ze echter wel meer vullen dan één verdieping in de bibliotheek... Ongelooflijk wat een collectie! Lees het artikel over dit privémuseum in het Eindhovens Dagblad van 5 juni 2013.

zondag 2 juni 2013

Struinen (44): IJmarkthallen op zondag in de zon

Mijn favoriete verkopers hadden mooie nieuwe dingen meegenomen voor me... Dat zijn de topstukken van deze dag. Kijk naar naar onderstaande foto's en dan weet de goede verstaander wel welke items daarvandaan kwamen ;-) 

zaterdag 1 juni 2013

Struinen (43): Weesp én Magazijndag

Even de kringloper in Weesp binnen gelopen en daar vond ik een groene Jopeko vaas, die het kleine broertje is van een die ik in Aachen gekocht had. Binnenkort is er een magazijndag in Weesp; je mag achter normaal gesloten deuren kijken en zie je iets, dan plakt de medewerker er een (schappelijk?) prijsje op...