zondag 26 mei 2013

Hoe retro is vintage anno 2013?


In nummer 298 van het tijdschrift Verzamelen (mei 2013) staat een zeer lezenswaardig artikel van de hand van Emiel Monnink over het feit dat er weer nieuw 'oud' keramiek gemaakt wordt. Hij laat zijn licht schijnen over het verschijnsel dat onder andere Otto Keramik weer keramische stieren en UFO-vazen vervaardigt. Dit heeft natuurlijk invloed op de waarde van de in de jaren zestig en zeventig gemaakte items... Zijn de verschillen zichtbaar tussen anno 1963 en 2013? Lees het artikel en je krijgt het antwoord.

zaterdag 25 mei 2013

Struinen (42): Zaandam, Koog aan de Zaan, Wormerveer, Broek in Waterland, Purmerend

Zes winkels... drie oogst... en ik heb ook niet veel meer gezien. 'Het Goed' wordt overigens steeds duurder en er staat steeds minder. De weinige artikelen (vazen, kasten, huishoudelijk) staan steeds royaler uitgestald waardoor het nog meer opvalt dat het niet goed gaat met de aanvoer van spullen in kringloopwinkels...

woensdag 15 mei 2013

Gespot: Scheurich 'Amsterdam' in originele verpakking

 Zo vaak zie je dat niet: een West Germany-vaas in zijn originele verpakking... 

Struinen (40): Zwolle

Zwolle is een hotspot... zes kringloopwinkels bezocht en met resultaat: 3 bloempotten, 2 vazen en 1 wandplaat. En er was nog veel meer dat ik niet kocht ;-)


zondag 12 mei 2013

Gespot: cd-roms met West Germany Pottery



Al enige tijd geleden verschenen er drie cd-roms van de hand van Kevin James Graham met daarop informatie over de merktekens en artikelnamen van diverse fabrikanten. Eentje bevat gegevens van diverse WGP-fabrikanten en de twee andere behandelen slechts een fabriek: Ruscha en Scheurich. Handig ter identificatie, maar de prijs is absurd hoog: ruim 60 euro per stuk exclusief verzendkosten. Bovendien had alle info gemakkelijk op één cd-rom gepast. Voor wie heel enthousiast is en goed in de slappe was zit - en dan hou ik me aanbevolen voor een kopietje ;-) 

Meer informatie en bestelmogelijkheid

zaterdag 11 mei 2013

Feestelijke opening nieuwe kringloper Almere Haven


Ook al was het weer op zaterdag 11 mei 2013 niet zo feestelijk, het is (meer dan) prettig dat er nu maar liefst drie zeer grote kringloopwinkels zijn in Almere: een in Stad, een in Haven en een in Buiten. Vandaag opende de nieuwste loot in Haven.

donderdag 9 mei 2013

Struinen (39) op het Drielandenpunt en Vlaams Limburg

Kelmis: rommelmarkt op terrein van école communale
Kerkrade, Heerlen, Vaals, Eupen, Kelmis en Aachen zijn altijd goed voor een prachtige oogst. Een rondje zomerkringloperen en vooral markten bezoeken.


Prijsvergelijker toen en nu: Bay

Een vaasje van Bay (77-17) kostte destijds nieuw 5,98 DM (circa 3,06 euro zonder inflatiecorrectie), nu op een rommelmarkt in Aachen, Duitsland 3 euro...


Conclusie? ,-)

vrijdag 3 mei 2013

Keramiek printen

Altijd al die dure Roth vaas willen hebben en dan liefst nog in een kleur die nooit gebakken is: roze, groen of blauw? Dat kan nu; een 3D-printer kan van aarde en water keramiek maken. Bijvoorbeeld die vaas die u al zo lang wilde hebben. Alles is mogelijk.

Struinen (38): Weesp en Naarden




Drie vazen in twee winkels :-)