woensdag 26 december 2012

Fotostrip "Een dag uit het leven van een vaas"

Als vaas heb je het ook niet makkelijk. Ook al ben je met modelnummer 239 30 gebakken in de jaren vijftig, zolang je heel blijft ga je nooit met pensioen. De eigenaar kan je elke dag vullen met water en snijbloemenvoedsel wanneer het haar uitkomt. Zomaar een dag uit het leven van een Scheurich-vaas. Hieronder de eerste versie van het script dat leidde tot de gelijknamige korte film.

vrijdag 21 december 2012

Première film "Een dag uit het leven van een vaas"/"A day in the life of a vase"

#239-30
Een met 239 30 genummerde West-Germany-vaas  beleeft een spannend dag zonder bloemen aan zijn hoofd. Maar of hij nou zo gelukkig wordt van alle vrijheid buiten de huiskamer???

Scheurich vase with model number 239 30 has a day off without flowers. He decides to do some sightseeing. Will he really be happy on his holiday???

zondag 16 december 2012

Retro bij de HEMA


Ik liep bij de HEMA in Leiden binnen en daar werden mijn ogen als een magneet getrokken door een heleboel identieke lichtblauwe vaasjes. Het leek wel West Germany, of preciezer nog: ik zag grote overeenkomsten met werk van de firma Bay uit de jaren zestig! Maar dit is toch echt nu voor € 7,50 te koop bij de Hema. Het decor heet 'Folk' en kleur is aqua. Er is ook nog een bloempot te koop (€ 10) volgens het prijskaartje op het schap, maar die was nu niet op voorraad. Prachtig te combineren met ander aardewerk uit vervlogen tijden.

woensdag 12 december 2012

Inspiratie van vazenontwerpers: zie de overeenkomsten


Vele vazen en bloempotten lijken in vorm of glazurering sprekend op elkaar, maar zijn toch door een andere fabriek gemaakt. Hoe komt het dat dat fenomeen zo vaak voorkomt? Een lesje dubbelkijken.

donderdag 6 december 2012

Evenement: Ruilbeurs in Amsterdam

Sociaal winkelen zonder je portemonnee te hoeven trekken? Breng de broek die je niet alleen aankrijgt, het spel dat je altijd verliest en de boeken die je aan het huilen maken en ruil ze voor iets nieuws. Tot en met 6 januari 2013 is Mediamatic Fabriek de plek waar je terecht kunt met je ongewenste Sinterklaascadeaus en miskopen. En voor massages en knipbeurten. Rubriek 10 is voor VAZEN. Het evenement getiteld Ruilen toont ook werk van kunstenaars die het ruilen beoefenen en verhalen.

zondag 2 december 2012

Delfts Blauw in Museum Het Prinsenhof - Delft

Delfts aardewerk ontstaat in de zeventiende eeuw als een reactie op het Chinese porselein. De tentoonstelling "Delfts Blauw. Kunst of Kitsch" in Museum Het Prinsenhof in Delft omvat zes thema's. Aan de hand van een maker, gebruiker, kunstenaar, verzamelaar, toerist en vormgever worden de verschillende aspecten van het Delfts aardewerk in het heden en verleden getoond.