vrijdag 26 oktober 2012

Vazen uit Sint-Petersburg: Imperatorski Farfor


Het fraaie winkelpand van Imperatorski
Als je in het buitenland bent, dan zoek je als vazenliefhebber ook altijd naar lokaal keramiek. In Sint-Petersburg is een van de oudste firma's ter wereld gevestigd: Imperatorski. Gelukkig stonden de adresgegevens van deze in 1744 opgerichte firma in de Nelles-reisgids.

vrijdag 19 oktober 2012

Struinen (21): rondje provincie Antwerpen in België














In België is het goed kringloperen. De items hieronder zijn vooral afkomstig van de Kringwinkels in de provincie Antwerpen, maar ook van de Stadsmarkt, de Vogeltjesmarkt en de Sjacheraarsbeurs in Antwerpen-stad.



Grappige site met een enkel vaasje in de aanbieding

Een geinige online rommelmarkt is Bananendoos. Duizenden tweedehands artikelen zitten in honderden bananendozen. Je kunt ze ze 1 voor 1 uitpakken om te zien of er wat voor jou bij zit. Er zitten in de doos Vazen en Bloempotten ook wat kleine vaasjes. De prijzen variëren van 1 tot 20 euro (exclusief verzendkosten). Betalen kan via iDeal en PayPal. Kijk maar eens op www.bananendoos.nl en wie weet zie je net dat ene vaasje dat je set complementeert.

zondag 14 oktober 2012

Struinen in Moskou

Op vazenjacht in Moskou... dat bleek lastig. Heel lastig. Er was heel veel te koop, maar niet in het vazensegment. Ik trof slechts twee vaasjes aan en die kocht ik niet eens... Toch hier een kleine impressie van de grootste rommelmarkt in de hoofdstad van Rusland. Het terrein ligt buiten het Izmajlovo park, ver van het centrum.

Blokker in de jaren zestig of zeventig?

Bij gebrek aan prijzencatalogi van de West Germany-firma's is het des te leuker als je een vaas tegenkomt met de originele prijssticker er nog op/onder. Onderstaande vaas was vandaag te koop op de IJmarkthallen in Amsterdam (niet gekocht), maar de eerste verkoopplek voor deze in Oost-Duitsland gemaakte bloemenhouder was ooit de Nederlandse firma Blokker. Wel wat anders dan wat Blokker nu in het assortiment heeft nietwaar?



19,50 gulden is - zonder inflatie mee te calculeren - 8,85 euro.

dinsdag 2 oktober 2012

Een jaar bloemen schikken op een eettafel

Elly zorgt er wekelijks voor dat de pauze-tafel in een werkruimte er fraai uitziet; een schitterend bloemenpunt in de verder supersaaie ruimte. Bekijk onderstaande video met wat Elly tussen juli 2011 en juli 2012 bloemig heeft voorgeschoteld. Wat een pracht! En de goede kijker ziet één keer een vaas van Scheurich voorbijkomen ;-)
Bekijk de video van 2 minuten en 55 seconden

maandag 1 oktober 2012

Nalaten van (vazen)verzamelingen

Iedereen gaat dood, dus elke vazenverzamelaar ook... Je staat daar gelukkig niet dagelijks bij stil, maar wat gebeurt er met de met zorg bijeengebrachte collectie als je gestorven bent? Het tijdschrift Verzamelen van augustus/september 2012 (nummer 291) buigt zich over deze vraag. Hier een samenvatting.