donderdag 27 september 2012

Nieuwe Scheurich producten in Duitse supermarkt te koop

Als je anno 2012 producten van keramiekgigant Scheurich wilt kopen, dan hoef je niet langer af te rijden naar Kleinheubach voor de winkel vol met hun producten. De Duitse supermarktketen Rewe heeft namelijk in haar filialen displays staan waarin Scheurichs bloempotten in de laatste modekleuren te vinden zijn. Dus als je je vensterbank wat fleuriger wilt maken, dan weet je waar je nu terecht kan. De prijzen per pot variëren van 2,99 tot 3,29 euro.

woensdag 26 september 2012

West Germany keramiek in appartement Spaanse topdesigner

Het is altijd fijn als je in een design-tijdschrift Westduits keramiek ziet staan... Het blad Villa d'Arte gunt ons in het augustus/september 2012-nummer een kijkje in het appartement van interieurontwerper Mikel Irastorza in San Sebastián. In zijn woning staan diverse vaasjes van verschillende fabrikanten. Zie ook de foto's hieronder...

maandag 24 september 2012

Adressengids 2011 2012 Vlaamse Kringwinkels

Op mijn tour door de provincie Antwerpen heb ik vele Vlaamse kringloopwinkels bezocht. De Kringwinkels verkopen originele, goedkope en degelijke spullen in aantrekkelijke winkels. Er zijn er meer dan 115. Je herkent De Kringwinkels aan een uniform logo en een gezamenlijke huisstijl, maar dat wil niet zeggen dat alle winkels gelijk zijn. Elke winkel heeft zijn eigen karakter. Sommige vestigingen bij elkaar in de buurt hebben een getrouwheidskaart waarop je aankopen in euro's worden genoteerd. Als je klantenkaartje van Duffel, Mortsel en Lier bijvoorbeeld vol is, dan krijg je op je elfde aankoop 5% korting op het bedrag dat je in de tien vorige aankoopsessies hebt uitgegeven. Leuk!

Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden



Ook al heb ik geen West-Germany keramiek kunnen ontdekken bij mijn bliksembezoek aan het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden, toch een kleine impressie van een van de mooiste keramiekmusea. 2012 is uitgeroepen tot het onder andere het 'Jaar van de Historische buitenplaats'. Ter gelegenheid daarvan presenteert Keramiek Museum Princessehof de tentoonstelling Groen Geluk met het verhaal over historische buitenplaatsen, tuinen en lusthoven. Kan het mooier: natuur en keramiek samengevoegd? Groenauteur Romke van de Kaa maakte voor de bezoeker een botanische tour door het museum. Hier een rondleiding in foto's.


zondag 23 september 2012

Struinoogst (20): Chique de Friemel

Nog een adres waar ik regelmatig een kijkje neem: Chique de Friemel aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Naast dat het altijd gezellig is, vind ik ook altijd wel wat moois. En als ik toch in de buurt ben, dan ga ik ook altijd even naar het Waterlooplein. De oogst van mijn laatste bezoek hieronder.


donderdag 13 september 2012

Struinoogst (19): Vaas-tastisch (2)

Niets zo leuk als vazen en wandborden vinden die passen bij een ander item dat je al hebt. Als ik iets leuks bezit, maar er moet nog wat bij, dan kijk ik altijd bij Vaastastisch. Kijk naar onderstaande foto's: zó wordt 1+1 echt 3 ;-)

Dümler & Breiden wandbord

maandag 10 september 2012

Struinoogst (18): Piggy bank



In Duitsland bestaat sinds 2005 de zogenaamde piggy bank. Bij toeval stuitte ik in 2010 voor het eerst op dit fenomeen in Ransbach-Baumbach. Dat was zo'n geweldige ervaring dat we tijdens een vakantie in mei 2011 alle 14 vestigingen bezochten. En nu in september 2012 nog eens. Dat werd wederom een waar feest voor een vazenverzamelaar als ik. Maar ook voor wie van kleding, boeken, cd's en curiosa houdt, zal de keten met nu 11 filialen heel blij verlaten. 

Struinoogst (17): Bonn, Koblenz en Herborn

Tijdens een piggy bank tour kom je ook kringloopwinkels tegen. En die bezoek je dan ook maar even. Met heel fraai resultaat. In vergelijking met ruim 16 maanden geleden ook drie keer een traantje weggepinkt, omdat echt heel leuke winkels het niet gered blijken te hebben en voorgoed dicht zijn. Als je een van deze adressen online nog tegenkomt, dan weet je dat je met verouderde info van doen hebt, want ze waren echt gesloten. Kijk maar naar de foto's.

Vazen schoonmaken


Soms kom je een vaas of bloempot tegen die er van buiten nog heel fraai uitziet, maar van binnen helemaal onder de witte kalkaanslag zit. Als wassen en een lichte behandeling met een schuursponsje niet helpen, dan biedt azijn soms uitkomst. Koop de sterkste azijn die je kunt vinden. Dat is azijn die je niet onverdund door je salade kan doen, maar die als schoonmaakmiddel wel vaak wonderen verricht. Vul de vaas of bloempot met de azijn en laat het een uurtje of anderhalf staan. Vaak blinkt de vaas of pot daarna weer als een zonnetje!