zaterdag 18 augustus 2012

West Germany-vazen printen???


Je hoort en leest de laatste tijd veel over 3D printers. Als vazenverzamelaar wordt je dan nieuwsgierig of een dergelijke printer ook wat voor een keramiekliefhebber kan betekenen. Kun je een vaas 3D printen? Kun je een vaas een verpletterend mooi 'glazuur' geven in de computer en dat ook fysiek op tafel krijgen? Kun je zeldzame West Germany vazen anno 2012 bijprinten? Om antwoorden te krijgen, toog ik naar ProtoSpace in Utrecht, waar ik door Wessel werd rondgeleid langs de diverse 3D-printers en de objecten die ermee gemaakt zijn.

Struinoogst (16): van Almelo tot Hoogstraten (B)

In zoveel kringlopers geweest verspreid over drie dagen dat ik niet meer precies weet wat waar vandaan komt... Dit is een deel van de oogst...


donderdag 9 augustus 2012

Blik op: AmanO

AmanO 629-18
AmanO 629-18
Op enkele vazen kom je "AmanO Made in Germany" tegen als meegebakken merkteken. Soms zit er ook nog een sticker met daarop de naam AmanO. Over deze firma valt online helemaal niets te vinden. Toch zijn deze vazen gemaakt door een heel bekende firma.


Struinoogst (15): IJmarkthallen buiteneditie

Altijd weer een feestje die IJmarkthallen in Amsterdam-Noord. Ook al ondergaat de IJ-tunnel groot onderhoud bus 391 rijdt er wel doorheen. Halte Klaprozenweg eruit, vier euro entree en genieten maar. Drie toevoegingen aan de collectie dit keer. 

zaterdag 4 augustus 2012

Struinoogst (14): Hamburg en Rostock

Een weekend Duitsland... Kringloopwinkel Oxfam in Bremen op vrijdag, een markt in Hamburg op zaterdag en een markt in Rostock op zondag. Zeven toevoegingen aan de collectie als plezierig gevolg.