zondag 20 mei 2012

Oplossing voor probleem op komst!

Folkingestraat 48

Een dagje struinen in Groningen is leuk. Deze keer geen foto van gekochte vazen, maar wel van een net geopende winkel. De verf kon je nog ruiken en zelfs de website is nog niet operationeel. Deze zaak gaat een probleem oplossen waar veel West Germany-liefhebbers wel eens tegenaan zijn gelopen als ze... Nog even wachten voor het vervolg van dit artikel en foto's van het interieur van deze winkel...

zondag 13 mei 2012

Vraagprijzen van West-Germany vazen op moederdag 13 mei 2012

Regelmatig wordt de vraag gesteld 'Wat is een vaas waard?' Elders op deze blog staat al een artikel met richtprijzen, maar deze keer eens vier top 3-lijsten met de duurste drie items die vandaag op Marktplaats.nl,  eBay.nl en eBay.de te koop zijn. Dit geeft zowel enig idee van wat aangeboden wordt als ook voor welk bedrag de topstukken van de hand worden gedaan. Of de vrager het bedrag ook krijgt, dat valt natuurlijk te controleren door later nog eens op de site naar de desbetreffende vaas te zoeken. Staat ie er nog, dan is de vraagprijs momenteel te hoog... Staat ie er niet meer, dan is ie of verkocht of de advertentie is teruggetrokken.

Duurste drie in vraagprijs op Marktplaats.nl 
(zoekterm West-Germany in titel of beschrijving in de rubriek Antiek en Kunst en daarbij zijn open biedingen niet meegenomen; menige Roth-vaas gaat waarschijnlijk meer opleveren)
1. 85 euro


2. 55 euro

zondag 6 mei 2012

Struinoogst (12): IJmarkthallen 5 5 2012

Twee fraaie aanwinsten deze keer, maar ook een zeperd. Op het oog in prima staat, maar bij het wassen verdween een deel van het 'glazuur'. Daar was de malafide verkoper aan de slag geweest met niet-watervaste viltstift... (daarvan géén afbeelding).





woensdag 2 mei 2012

Artikel in tijdschrift Verzamelen

In het april-nummer van het tijdschrift Verzamelen staat op pagina 5 en 6 een artikel over West-Germany vazen van Charles Engelen. Hieronder de twee bladzijdes waarop ook 6 vazen staan afgebeeld.


Struinoogst (11): Koninginnedag 2012

Gevonden in Amstelveen op maandag 30 april 2012.

Vier vazen en een bloempot

Bay

Scheurich Fabiola 40 centimeter